نقش بلاک چین در ارز دیجیتال
فهرست مطالب

بلاک چین در ارز دیجیتال

منظور از بلاک چین در ارز دیجیتال چیست؟ تمام افرادی که در حوزه ارز دیجیتال فعالیت می کنند با مفهومی به نام بلاک چین آشنا هستند. اگر بخواهیم به زبانی ساده این مفهوم را توضیح دهیم باید بگوییم که تمام تراکنش های موجود در زمینه ارز دیجیتال، در بستر بلاکچین انجام می شود. در این مطلب قصد داریم به ارائه تعریفی دقیق درباره بلاک چین در ارز دیجیتال و جوانب مختلف آن بپردازیم.

بلاک چین در ارز دیجیتال

نقش بلاک چین در ارز دیجیتال

بلاک چین در ارز دیجیتال چیست و چه کاری انجام می دهد؟ بلاکچین از دو کلمه بلاک و چین تشکیل شده است که هر کدام از آن ها دارای معنای لغوی می باشد. منظور از بلاک چین، زنجیره بلوک است. زنجیره ای از اطلاعات دیجیتالی که هر کدام از بلاک های موجود در آن، اطلاعاتی را در خود نگهداری می کند.
بلاک چین در ارز دیجیتال به معنای یک دفتر کل توزیع شده، اشتراکی و غیر متمرکز است که بر مبنای سوابق بلاک تشکیل می شود. هر کدام از بلاک ها، اطلاعات مربوط به مبلغ خرید، تاریخ، زمان و … از فروشگاه و خریداران در خود ذخیره می کند. پس می توان نتیجه گرفت که اطلاعات خرید شما در صرافی رمز ارز، با اسم واقعی تان انجام نمی شود. بلکه شما دارای یک امضای دیجیتالی هستید. هر کدام از بلاک ها دارای یک کد منحصر به فرد به نام هش می باشد که به منظور تشخیص هر گونه فعالیت در بستر بلاکچین می باشد.

بلاکچین برای نخستین بار توسط افرادی به نام دبلیو اسکات استورنتتا و استوارت هابر در سال 1991 میلادی معرفی شد. در آن سال ها بلاکچین به عنوان یک زنجیره از بلوک های امن و رمز نگاری شده ارائه شد و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، جای خود را در تمام پایگاه های داده باز کرد. قدرت پردازش در بلاکچین، بسیار سریع تر از قدرت پردازش معمولی می باشد. از آنجایی که تمام اطلاعات در این بستر به طور رمزنگاری شده می باشد قطعا رمزگشایی از هر کدام از بلاک ها امری بسیار پر هزینه خواهد بود. اما کامپیوترها و پردازنده های مدرن که از قدرت پردازش بالاتری برخوردار هستند قادر به رمزگشایی می باشند. این موضوع توانست سبب رشد و افزایش تقاضا برای استفاده از این فناوری شود.

خرید ارز دیجیتال بدون کارمزد در صرافی رمز ارز افرا تتر

نحوه عملکرد بلاکچین چگونه است؟

بسیاری از افراد به محض شنیدن نام بلاکچین، به یاد رمز ارز بیت کوین می افتند. قطعا خلق بیت کوین تاثیر زیادی در توسعه بلاکچین داشت و اغلب افراد نمی دانند که قبل از ظهور بیت کوین، بلاکچین توسط دو فرد مذکور طراحی شده بود. اما محبوبیتی که امروزه برای بلاکچین وجود دارد ارتباط مستقیمی با بیت کوین دارد. به منظور اضافه شدن یک بلاک به بلاک چین در ارز دیجیتال باید 4 اتفاق رخ دهد.

انجام یک تراکنش

هر تراکنش یا معامله ای که در شبکه انجام می شود باعث اضافه شدن یک بلاک به بلاکچین می شود. به طور مثال تصور کنید که می خواهید مقداری بیت کوین، اتریوم یا هر ارز دیگری به کیف پول دوستتان واریز کنید. انجام این تراکنش مساوی است با اضافه شدن یک بلاک در بلاکچین !

بلاک چین در ارز دیجیتال

تایید تراکنش

پس از آنکه درخواست انتقال شما ارسال شد ماینرهایی که در شبکه فعالیت دارند وظیفه تایید تراکنش را بر عهده دارند. ابتدا لازم است که اطلاعات جدید وارد سیستم شود. قطعا این کار بر عهده کامپیوترها می باشد. این شبکه از هزاران و یا شاید میلیون ها کامپیوتر تشکیل شده که در سطح جهان پراکنده هستند. برای تایید تراکنش در کوتاه ترین زمان ممکن ، باید کارمزد بالاتری را پرداخت کنید تا اولویت بالاتر برای ماینرها قرار بگیرید.

ذخیره معاملات

پس از گذراندن دو مرحله فوق، باید معامله یا تراکنش شما در یک بلاک ذخیره شود. بعد از تایید صحت تراکنش یا معامله، مبلغ درخواستی برای واریز و همچنین امضای دیجیتالی شما در یکی از بلاک ها ذخیره می شود.

افزوده شدن بلاک به بلاکچین

هنگامی که یک معامله یا تراکنش تایید شد باید یک کد مخصوص یا شناسایی کننده به نام هش به بلاک اختصاص پیدا کند. بعد از آنکه هش شدن به درستی انجام شد می توان یک بلاک به بلاک چین در ارز دیجیتال اضافه کرد.

نقش بلاک چین در ارز دیجیتال

معرفی انواع بلاک چین در ارز دیجیتال

بلاک چین عمومی

بلاکچین ها دارای انواع مختلفی هستند که اولین نوع آن بلاکچین عمومی مانند بیت کوین است. منظور از بلاکچین عمومی این است که همه افراد می توانند به راحتی در آن عضو شوند و هیچ محدودیتی در دسترسی به آن وجود ندارد. امکان مشاهده محتویات بلاکچین های عمومی برای همه افراد وجود دارد. همچنین آن ها می توانند کامپیوتر خود را نیز به شبکه بلاکچین متصل کنند. لازم به ذکر است که هر بار که یک بلاک جدید به شبکه اضافه می شود کامپیوترها یک نسخه آپدیت شده از بلاکچین را دریافت می کنند.

بلاک چین خصوصی

بلاکچین های خصوصی مانند بلاکچین های شرکتی دارای محدودیت در دسترسی می باشد. به طور مثال همه نمی توانند میزان دستمزد کارمندان را مشاهده کنند. برای ورود به این بلاکچین ها باید ابتدا وارد سیستم و ثبت نام کنید. طی کردن این مراحل نیاز به تایید دارد.

بلاک چین کنسرسیومی

بلاکچین های کنسرسیومی از نوع نیمه غیر متمرکز هستند و زمانی کاربرد دارند که چند سازمان قصد همکاری و شراکت با یکدیگر داشته باشند. آن ها می توانند با استفاده از بلاکچین یک بستر مشترک ایجاد کنند و اطلاعات را در کمال امنیت با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

بلاک چین هیبرید

بلاکچین های هیبرید ترکیبی از بلاکچین های عمومی و خصوصی می باشند که از مزایای هر دو بهره مند است. استفاده از این بلاکچین ها، معایب هر کدام از سیستم های عمومی و خصوصی را به حداقل می رساند و اجازه عضویت در آن با دستور مسئول مربوطه صادر می شود.

حرف از تکنولوژی و هوش مصنوعی که می شود ناخودآگاه ذهن ما به این سمت می رود که آینده ی آنها چه می شود؟ این موضوع درمورد بلاک چین هم صدق می کند که تا چند سال آینده به کدام سمت پیش می روند؟ بررسی آینده بلاک چین موضوع مهمی است که در مقالات افراتتر به این موضوع پرداخته شده است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *